Openstaan voor serendipiteit

Deze video gaat over serendipiteit: iets vinden waar je niet naar op zoek was, maar dat wel heel nuttig is voor jou. Hoe dat precies werkt, zie je in deze video.

Als je door wat voor reden dan ook je leven opnieuw moet vormgeven, ga je verschillende fases door. In de eerste fase verwerk je wat er is gebeurd, zodat je open kunt gaan staan voor een nieuwe richting. Ik noem deze hele reis een vindtocht. In deze blog vertel ik over één van de eigenschappen die je kan helpen bij het vinden van je nieuwe richting: open staan voor wat er op je pad komt. Deze kunst van het vinden noemen we ook wel serendipiteit.

Serendipiteit in mijn leven

Serendipiteit is iets vinden wat je niet zocht, maar wat je wel verder helpt. Serendipiteit speelt altijd al een rol in mijn leven. Ik laat mij vaak leiden door wat er op mijn pad komt en dat helpt mij weer verder in het realiseren van mijn droom of in het ontwikkelen van die eigenschap waar ik op dat moment aan wil werken. (Vul voor jezelf in: zelfvertrouwen, meer voor mezelf opkomen, het verwerken van een verlies, kortom jouw verlangen). Het zijn de kleine dingen, die ontstaan in een ontmoeting met een ander, iets wat ik lees of een symbool in de natuur waar mijn oog op valt. Het kan van alles zijn, kleine cadeautjes die je een stap verder helpen op je pad.

Meer achtergrond lezen over dit onderwerp? Lees dan verder op deze blog.

Open staan voor wat er op je pad komt

Open staan voor wat er op je pad komt

In deze blog vertel ik over één van de eigenschappen die je kan helpen bij het vinden van je nieuwe richting: openstaan voor wat er op je pad komt. Deze kunst van het vinden noemen we ook wel serendipiteit.