Elke twee weken stel ik negen vragen aan een creatieve ondernemer of iemand die een nieuwe richting aan zijn/haar leven heeft gegeven of allebei, want dat valt vaak ook samen. Deze keer: negen vragen aan Mieke Deiters.

negen vragen aan mieke deiters

Naam: Mieke Deiters

Leeftijd: 46

Gezinssamenstelling: getrouwd , 2 dochters 15-17 jaar, huisdier hond Bo

Activiteit/bedrijf: ontwikkelings manager en coach met hond 🦋 via BoCoaching, waar haar gediplomeerde hond Bo samen met haar mensen begeleidt.

Negen vragen aan Mieke Deiters

Wat betekent creativiteit voor jou in jouw leven?

Creativiteit is voor mij een breed begrip. Ik zie het als de mate waarin je in staat bent je aan te passen aan een veranderende situatie, ik zie het als een vorm van creëren van niets iets maken of van iets, iets anders maken. Creativiteit is speels, het is flexibel, het is luchtig, het is een oplossing, het werkt bevrijdend.

Kun je vertellen hoe jij creativiteit nu toepast?

In mijn coaching is creativiteit heel belangrijk. Mijn methodes zijn intuïtief en gericht op het opdoen van ervaringen. Ingaan op wat zich aandient. Wat er aandacht vraagt in het moment is waar ik op inga. Zowel in het gesprek als met oefeningen. Natuurlijk heb ik wel een basiskader, een idee over welke kant we op kunnen gaan in een sessie maar de open ruimte bewaren, flexibel zijn en kunnen inspelen wat de aandacht vraagt is van groot belang. Het is dan ook belangrijk dan ik met volle aandacht bij een sessie aanwezig ben. En mijzelf de ruimte geef om creatief en flexibel te mogen zijn.

 

Wat heeft ertoe geleid dat jij nu deze creatieve richting in bent geslagen?

Creativiteit zit al van jongs af aan in mijn systeem. Ik heb dit van mijn vader. Hij was ook heel creatief, vindingrijk en oplossingsgericht. Maar naast al dit mooie was hij ook best somber, niet heel positief om de wereld om zich heen en hij stopte beetje bij beetje met zijn echte creativiteit.

Mijn bewustwording dat ons leven op aarde een begin en een einde heeft. Dat impact maken op anderen een prachtige opdracht is. Dat zelf je gelukkigste leven leven, het effect heeft dat je anderen ook beter van dienst kan zijn. Deze facetten zijn een optelsom die maakt dat ik mijn maximale, ook creatieve leven wil leven. Ik heb veel te geven en wil dit blijven doen. Met volle passie, omdat ik voel dat het mij en de mensen om mij heen gelukkig maakt.

negen vragen aan mieke deiters

Hoe wist je dat dit je droom was?

Ik wist eigenlijk niet dat dit mijn droom was. Maar gaandeweg, door het leven te leven, vallen puzzelstukjes in elkaar. Door echt te kijken naar waar ik geluk en plezier uit haal, wat als rode draad zichtbaar is in wat ik doe, komt mijn droom langzaam in het licht te staan.

Mensen gelukkiger maken, plezier en vriendelijkheid brengen doe ik al mijn hele leven. Tot voor kort eigenlijk ook onbewust. Maar nu de laatste jaren doe ik dit steeds bewuster en het maakt mij happy. Ik geloof erin dat we in essentie geboren zijn om gelukkig te zijn en impact te maken op anderen. Voor mij geldt dit ook, en dit ga ik vanaf nu alsmaar bewuster in uitvoer brengen.

.

Hoe raakt de corona crisis jou?

Het is heel gek maar de coronacrisis raakt mij niet negatief. Ja soms ben ik er wel klaar mee, maar vooral omdat ik het vervelend vind, dat de vrijheid van jongeren om elkaar te voelen en aan te raken zo lang beperkt wordt. Voor mij persoonlijk is het ook een periode om nog bewuster bezig te zijn en te genieten van wat er allemaal wel kan. Ik ben heel tevreden en zie in elke situatie wel weer een mogelijkheid om er iets van te maken. Ik heb ook het geluk dat ik in mijn omgeving geen groot verlies als gevolg van corona meemaak. Dat zou de situatie wel echt anders gemaakt hebben.

Kun je rondkomen van je activiteit/bedrijf?

Rondkomen dat zal ik op termijn zeker kunnen. Ik ga starten met mijn eigen praktijk dus het heeft even een aanloop nodig. Rondkomen heeft ook niet mijn focus. Er zit geen druk op omdat ik er voorlopig nog diverse leuke andere uitdagingen bij heb. Het zal goedkomen, vooral als ik ervoor zorg dat ik steeds beter word in wat ik doe.

6

Wat is jouw missie?

Mijn missie is impact maken op zoveel mogelijk volwassenen en kinderen. Zoveel mogelijk mensen positief inspireren te geloven in zichzelf. Het is mijn missie dat als ik dood ga mensen mij gaan missen om wie ik was en wat ik voor anderen heb kunnen doen.

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Over tien jaar leef ik een nog rustiger, heerlijk leven. Ik help veel kinderen en volwassenen, wordt gevraagd om te spreken, heb een prachtige podcast en een team met wie ik werk en die mij helpen om mijn dromen waar te maken. Ik woon met mijn man Taco en nieuwe hond(en) op een woonboot met een groot stuk land. We genieten en maken impact en helpen veel anderen.

Heerlijke toekomst in het vooruitzicht 😊

 

negen vragen aan charlotte duzong

Wat is jouw advies aan anderen, die hun leven een nieuwe richting moeten of willen geven?

Ook al leven we met elkaar, we leven allemaal eigenlijk ook alleen. Hoe we ons voelen, hoe we reageren op dingen, wat we willen, denken, dat doen we allemaal zelf. Moet of wil je je leven opnieuw inrichten, kijk dan vooral naar waar je naar toe wilt, hoe je je daar gaat voelen, wat je allemaal kan doen, kleine stapjes, stap voor stap, om daar te komen. Alles is mogelijk. Maar net als gras, hebben dingen tijd nodig en liefde en aandacht om te ontstaan. Als je je leven anders wil /moet inrichten, is mijn advies wees lief voor jezelf, zoek naar alle mooie dingen in en om je heen en bouw dat uit. Door open te staan voor het mooie wat er is, zal het mooie wat er nog meer is naar je toe komen. Maar alleen als je het ook wilt zien en voelen.

Dit waren de negen vragen aan Mieke Deiters. Bekijk ook het interview in Creative Juice LIVE.

Op 4 september organiseer ik met Mieke een me time day, save the date!

Summer Art Journey

Een Summer Art Journey van acht weken langs acht locaties! En hele bijzondere locaties….. We maken er een feestje van! Ga jij ook mee op Summer Art Journey? Er is voldoende ruimte in mijn virtuele hippe Volkswagenbus. Kijk snel voor meer informatie over deze superleuke reis:

Klik hier voor meer informatie en updates over de Summer Art Journey.

summer art journey
nieuwe richting in je leven

Nieuwe Horizon Programma

Moet of wil jij een nieuwe richting inslaan? Weet je dat je het anders wilt, maar niet hoe? Wil je de reis beginnen, maar vind je het spannend zonder landkaart? Ik help je op weg met het Nieuwe Horizon Programma, waarin je je rustig kunt voorbereiden op je reis. Vervolgens gaan we verder naar jouw reisdoel. En daar aangekomen, ben je nog niet klaar. Ik steun je ook om je in je nieuwe leven goed te blijven voelen en in conditie te blijven. Bij deze reis staan plezier en met creativiteit centraal. We gaan ontdekken, experimenteren en vooral genieten. Je creativiteit komt op gang. En met creativiteit gaat je energie stromen en je kunt met enthousiasme op reis naar jouw nieuwe horizon. Mét zelfvertrouwen, energie en flow.

Meer informatie over Het Nieuwe Horizon Programma

Creative Challenge

Elke twee weken kun je een nieuwe creative challenge downloaden. Met deze creative challenge ontwikkel je jezelf én komt je creatieve stroom (nog meer) op gang. Klik snel op download om aan de slag te gaan!

summer art journey

Meer inspiratie?

Volg mij op Instagram of abonneer je op mijn Youtube kanaal voor wekelijkse inspiratie.
Abonneer je gratis op Creative Juice als je inspiratie in je inbox wilt ontvangen.

 

Verder kijken:

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip. In deze video vertelt Nicole Klip wat tomaten en gardes met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben.

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren Een aantal jaar was ik co-owner van een vergaderlocatie in Amersfoort. Het...