Elke twee weken stel ik negen vragen aan een creatieve ondernemer of iemand die een nieuwe richting aan zijn/haar leven heeft gegeven of allebei, want dat valt vaak ook samen. Deze keer: negen vragen aan Liesbeth van Arendonk.

Negen vragen aan Liesbeth van Arendonk

Naam: Liesbeth van Arendonk

Leeftijd: 40

Gezinssamenstelling: Getrouwd met Wilbert en moeder van Simon (16), Benjamin (15) en Madelon (12)

Activiteit/bedrijf: De Creatieve Assistente

Negen vragen aan Liesbeth van Arendonk

Wat betekent creativiteit voor jou in jouw leven?

Zonder Creativiteit zou er weinig van me overblijven, ha ha! Ik wil het leuk hebben in mijn leven en door mijn creativiteit in te zetten, krijg ik dat meestal wel voormekaar. Ik speel al meer dan 25 jaar saxofoon, soms trek ik de naaimachine van stal om een feestslinger te maken of nieuwe kussenhoesjes of gordijnen en een huishouden met 3 pubers…..dat is continu creatief zijn. Ook creatief denken is iets wat bij me hoort het gaat vanzelf. Ik denk altijd in oplossingen. Als iemand vertelt waar hij of zij mee zit, ontpoppen zich er meestal wel een aantal ideeën in mijn hoofd om het probleem op te lossen.

Creativiteit begint in mijn onderbuik, als een soort zaadje in vruchtbare grond. Vroeger liet ik de creativiteit als een confettikanon naar buiten ploffen en merkte ik dat ik de creativiteit weer kwijt was. Maar nu ik het zaadje en de wortels van mijn creativiteit in mijn onderbuik blijf voelen, is het een onuitputtelijke bron van energie en inspiratie geworden.

Kun je vertellen hoe jij creativiteit nu toepast?

Sinds kort ben ik mijn bedrijf De Creatieve Assistente begonnen, waar eigenlijk al mijn creatieve talent samenkomt. Grafische vormgeving, organisatie van (kleine tot middelgrote) events, online systemen aan website, klant en product koppelen en ook effectief en strategisch werken voor ZZP’ers en klein bedrijven.

 

Wat heeft ertoe geleid dat jij nu deze creatieve richting in bent geslagen?

Ik had een bedrijf, eerst in psychodynamische therapie en later meer coaching en training in persoonlijke ontwikkeling. Daar haalde ik niet voldoende voldoening uit, omdat ik het creatieve deel van mij niet genoeg kon inzetten. Na een paar maanden puzzelen en met behulp van een loopbaancoach kwam ik tot de creatie van De Creatieve Assistente.

Hoe wist je dat dit je droom was?

Ik wist heel goed hoe het zou voelen als mijn droombaan gelukt zou zijn. Mijn verstand zei me dat ik wel mijn opleiding moest benutten en bleef ik ‘plakken’ aan het trainen en coachen. Toch heb ik mezelf de verleiding kunnen leren weerstaan een verstandige keuze te maken. Door het dichtbij mezelf te zoeken en daar heeft de loopbaancoaching me echt heel erg bij geholpen, voelde ik ineens mijn hart zich vullen met een dikke vette JA! ‘Dus dit is wat mensen bedoelen met ‘Volg je hart”. Mooi inzicht! Eén van mijn favoriete boeken is de Alchemist van Paolo Coelho en dat is precies wat er gebeurde. Zoeken, zoeken, zoeken om uiteindelijk ‘thuis’ te vinden wat ik zocht.

Hoe raakt de corona crisis jou?

Het maakt me ongelofelijk sterk. Waar ik het meest last van heb is het niet meer kunnen optreden met de muziek en het maanden geen muziek kunnen maken met mijn vrienden, het is een super leuke club (beide clubs eigenlijk, ik speel bij Juliana Amersfoort en de Valleibloazers ook uit Amersfoort). Bij alles wat niet meer kon, ben ik mezelf op de proef gaan stellen ‘Hoe kan ik zonder dit, toch een leuk leven hebben.’ Met het bewijs, dat alle kracht echt in je zit en dat omstandigheden je beïnvloeden op de manier waarop je er zelf mee om gaat. Ik weet dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel de essentie waar het op neerkomt.

Het heeft ons als gezin een sterke band gegeven, eigenlijk is het nog nooit zo goed gegaan met ons. Er is weinig afleiding en dat geeft de tijd en ruimte om echt aan jezelf toe te komen en voor mij was dat echt een geschenk. Wat er in de wereld gebeurt, gebeurt en ik hou me vooral bezig met waar ik invloed op heb.

Kun je rondkomen van je activiteit/bedrijf?

Dat zou wel tof zijn binnen 1 maand na startdatum 😉 Ik ga er wel vanuit binnen 6 maanden gewenste resultaten te halen.

6

Wat is jouw missie?

Ik wil vooral graag mensen (en stukje) helpen om echt plezier en resultaat in hun bedrijf te laten hebben. Deels ontzorgen door taken over te nemen en het bedrijf de juiste boodschap uit te laten stralen en deels door mee te denken in een effectieve strategie om de successen te boeken die men voorogen heeft.

Verder voor mezelf: Het leven is één groot feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen.

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Het loopt bij mij altijd anders dan dat ik bedacht had. Elke dag zorg ik ervoor dat ik me goed voel, lekker in mijn vel zit en doe wat me energie geeft en als het een dag wat minder is, dan kan ik dat meestal accepteren of toch ombuigen naar hoe ik het wel wil. Dus over 10 jaar, ben ik 3648 dagen gelukkig.

negen vragen aan charlotte duzong

Wat is jouw advies aan anderen, die hun leven een nieuwe richting moeten of willen geven?

Ontdek hoe jouw vlammetje, je ziel, je vrolijke ik, je creativiteit (hoe je het ook maar noemen wilt) voelt en doe zoveel mogelijk dingen die dat gevoel versterken. Zelfs al is dat niet wat de mainstream erover zegt of er wat van vindt. Dan valt de rest vanzelf op zijn plek.

Dit waren de negen vragen aan Liesbeth van Arendonk. Bekijk ook het interview in Creative Juice LIVE.

Over twee weken een interview met Alice Pereboom, die op een heel andere manier creatief is: als Coach en adviseur Intrinsieke diversiteit, en Trainer Persoonlijk Leiderschap. Zij doet in de tweede module van het Nieuwe Horizon Programma de drijfverentest, dus als je het programma gaat volgen, dan zul je haar tegenkomen als je de tweede module doet.

Meer inspiratie?

Volg mij op Instagram of abonneer je op mijn Youtube kanaal voor wekelijkse inspiratie.
Abonneer je gratis op  Creative Juice als je inspiratie in je inbox wilt ontvangen.

 

Verder kijken:

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip. In deze video vertelt Nicole Klip wat tomaten en gardes met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben.

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren Een aantal jaar was ik co-owner van een vergaderlocatie in Amersfoort. Het...