Het belang van betekenis voor mij: het geeft me energie en flow om elke dag weer aan de slag te gaan. Sinds maart ben ik actief voor de Stichting LeapintoLife met het verkopen van shea boter. Deze boter gemaakt door de Dipaliya Women’s Association in Ghana. Het streven is om drie containers per jaar te verkopen, zodat we deze 1000 vrouwen een inkomen boven de armoedegrens kunnen garanderen. Er is dus nog flink wat werk aan de winkel, maar dat geeft niet: het geeft wat ik doe betekenis. Wetende dat ik bij elke doos die ik verkoop, weer een vrouw (en kinderen) help.

Betekenisgeving is een behoefte bij elk mens

De afgelopen jaren heb ik organisaties geholpen hun why te vinden. Met het organisatieprincipe samensturing heb ik de medewerkers van een organisatie geholpen hun eigen doel te vinden en te verbinden met het collectief doel (why, purpose) van de organisatie. Ik heb hierbij gemerkt dat een doel vinden en zo betekenisgeving ervaren, een behoefte is die bij elk mens leeft.

Betekenis op individueel niveau

Omdat ik ook al tien jaar mensen individueel coach, ga ik hier meer het accent op leggen. Ik richt mij op mensen die door omstandigheden hun leven een nieuwe richting moeten geven. Ze moeten als het ware opnieuw betekenis aan hun leven geven. Als je een nieuw doel in je leven vindt, creëer je voor jezelf als het ware een nieuwe horizon en dat is de naam waaronder ik mijn coaching aanbiedt. In deze video vertel ik over het belang van betekenis, over mezelf en hoe jij meer betekenis kunt ervaren.

Meer inspiratie?

Volg mij op Facebook of abonneer je op mijn Youtube kanaal voor wekelijkse inspiratie.
Abonneer je gratis op  Creative Juice als je inspiratie in je inbox wilt ontvangen.

 

Verder kijken:

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip

Coachen en tuinieren door Nicole Klip. In deze video vertelt Nicole Klip wat tomaten en gardes met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben.

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren

Het nieuwe creëren Een aantal jaar was ik co-owner van een vergaderlocatie in Amersfoort. Het...