In dit blog vertelt Alice Pereboom hoe je balans kunt vasthouden in een wereld vol onrust: ‘Balans vinden en behouden’. 

Een andere wereld

Een tijdje terug postte ik een berichtje op LinkedIn over het gymgroepje waar ik sinds kort aan meedoe. “Zó leuk! Na zoveel jaren weer ongedwongen en speels bewegen”, schreef ik erbij. Op hetzelfde moment groeide, 2000 km verderop, een onrechtmatig inval in een soeverein land uit tot een misdadige oorlog.

 

In mijn omgeving hoor ik mensen de afgelopen weken verzuchten dat het leed ze steeds verder onder de huid kruipt. Voor menigeen is het de zoveelste portie ellende die ze een plekje proberen te geven. Ellende in de persoonlijke situatie of door de jarenlange confrontatie met onmenselijk leed elders. Anderen kijken opeens met nieuwe ogen naar hun eigen welvaart en welbevinden.

Voor jezelf zorgen

Onwillekeurig komt de vraag boven: Mag ik in deze tijd nog bezig zijn met leuke dingen, met mijn persoonlijke of professionele ontwikkeling? Met sport of creativiteit? Met elkaar ontmoeten en gezelligheid?

 

Ik begrijp die vraag. Soms voel ik die twijfel zelf ook. Toch komt het juist in moeilijke tijden aan op zelfzorg. Komt het aan op balans. Wanneer het je lukt om de meest optimaal functionerende versie van jezelf te blijven, kun je de beste bijdrage aan de wereld leveren. Op een manier die bij je past. Aan situaties en mensen die precies díe inbreng van jou nodig hebben.

Dan blijf je in balans.

Partners Coach Atelier Nieuwe Horizon

Alice Pereboom
Foto: Sanne van Silfhout

 

Weten wat nodig is voor balans vinden en behouden

In mijn coachpraktijk staat ‘intrinsieke diversiteit’ centraal. Dat waarin we wezenlijk van elkaar verschillen. Wie zichzelf goed kent, weet wat nodig is om balans te vinden en te houden. En begrijpt beter waarom iedereen op een andere manier en door andere ervaringen uit balans raakt. Het geeft handvatten aan het veelgehoorde advies ‘blijf dicht bij jezelf’.

 

Meer inspiratie?

Volg mij op Facebook of abonneer je op mijn Youtube kanaal voor wekelijkse inspiratie.
Abonneer je gratis op Creative Juice Magazine als je inspiratie in je inbox wilt ontvangen. 

Verder lezen: